Rua de Carnaval de Vila-seca

En compliment de l’acord pressupostari entre Comuns i el Govern, totes les festes d’ambient nocturn organitzades per l’ajuntament disposaran punts violetes.

L’Ajuntament de Vila-seca ha anunciat, a través de les seves xarxes socials, que contractarà un Punt Violeta itinerant durant la Rua de Carnaval i un de fix al Pavelló Municipal d’Esports, on tindrà lloc la Gran festa de Carnaval.

Aquest fet s’emmarca dins dels 21 punts de l’acord pressupostari de Vila-seca en Comú per no oposar-se als pressupostos del 2020. A partir d’ara totes les festes d’ambient nocturn organitzades per l’Ajuntament comptaran amb punts violetes.

Els punts violetes són espais d’informació i acompanyament per a les possibles víctimes d’agressions sexistes i d’informació i assessorament. Tenen una clara i evident funció pedagògica per fomentar la prevenció, especialment entre els joves, i en els ambients més nocturns.

Des de Vila-seca en Comú es mostren satisfets pel compliment de l’acord. “Una ciutat feminista i cuidadora és una ciutat que posa la vida en el centre i que és capaç de disposar de mecanismes per anticipar-se a les fatalitats” assenyala Mario Téllez, portaveu de la formació. Téllez també recorda que un altre dels 21 punts de l’acord és implementar un protocol d’actuació per unes festes lliures de sexisme i violència masclista”.