Guarda-rails a l’entrada de Vila-seca

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú proposa que l’Ajuntament elabori un inventari dels elements perillosos al terme municipal i que insti a Diputació, Generalitat i Estat a implementar mesures per aconseguir que els guarda-raïls del municipi siguin més segurs pels motoristes.

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú presentará en el darrer ple municipal de la legislatura una proposició destinada a millorar la seguretat viària a les carreteres, especialment la dels motoristes. El document insta a la Diputació de Tarragona, ​​la Generalitat de Catalunya i l’Administració de l’Estat a «adequar les barreres perquè no actuïn com una autèntica guillotina en els casos d’accident de moto», ha indicat Mario Téllez, portaveu adjunt dels Comuns i candidat a l’Alcaldia de Vila-seca.  També proposen elaborar un inventari dels guarda-rails, tanques publicitàries, pals i qualsevol mena d’elements susceptibles de comportar perill i inseguretat pels motociclistes i ciclomotors a l’entorn dels carrers i carreteres del terme municipal de Vila-seca.

Segons diversos estudis, “en el cas d’un accident de moto en què el pilot o l’acompanyant impactin contra un guarda-rails a 30 km/h, hi ha un elevat risc de seccionament de membres i de greus lesions medul·lars», ha recordat el portaveu adjunt municipal. Els guarda-rails de fet «causen el 15% de les morts en accidents de motocicleta, d’aquí la necessitat de posar mesures que redueixin i si pot ser eliminin aquesta mortalitat», ha reiterat Téllez.

 

 

Notícia publicada a

MOCIÓ PER REDUIR LA PERILLOSITAT DELS GUARDA-RAILS DEL TERME MUNICIPAL

La imagen puede contener: texto y exterior