Núria, Marta i Mario, representants de Vila-seca en Comú

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú ha presentat en el registre d’entrada municipal una moció en suport al programari lliure en l’àmbit de les Tecnologies de l’Informació i la Comunicació amb l’objectiu de substituir el programari propietari per programari lliure, sempre que sigui possible.

Entre els avantatges notables del software lliure destaquem que “és gratuït o de cost molt baix (cosa que permet combatre l’escletxa digital, no és discriminatori (fins i tot els actuals proveïdors de programari privatiu poden oferir programari lliure), l’accés al codi permet comprovar que el seu ús no és nociu i aplicar-hi millores, permet participar en projectes internacionals punters i, per tant, possibilita potenciar una indústria local de desenvolupament de programari”.

Igualment també destaquen que “qui n’és comprador no ha de ser-ne client a perpetuïtat del proveïdor; pot llogar-lo a qui lliurement esculli per realitzar les modificacions o adaptacions que consideri necessàries segons les seves necessitats”.

La formació liderada per Mario Téllez assenyala que el departament d’Informàtica del consistori fa temps que treballa a iniciativa pròpia en aquesta direcció. Tot i així, consideren important “donar reconeixement, suport i impuls a aquesta realitat mitjançant l’aprovació de la moció.”