Imatge d’arxiu dels Plans d’Ocupació Municipals

Des del Grup Municipal de Vila-seca en Comú hem presentat un comunicat on demanem a l’equip de Govern la recuperació dels Plans d’Ocupació Municipals vigents des de 2007. Aquests plans són essencials per donar cobertura a persones aturades amb especials dificultats d’ocupació.

L’any passat es van crear 52 llocs de treball dividits en dos tongades. Una es va incorporar en el mes de febrer i la segona en el mes de juliol. L’any 2017 ja es va reduir el nombre de treballadors i treballadores en un 15% atès que les contractacions de l’any 2014, 2015 i 2016 van ser superiors a la seixantena de persones. Enguany encara no s’ha encetat cap procés.

Així mateix, recordem que la partida destinada a fomentar l’ocupació del pressupost 2018 es va reduir un 25% respecte l’exercici 2017. Per aquest motiu, critiquem la disminució de l’esforç i assenyalem que una de les prioritats del consistori hauria de ser treballar per millorar l’ocupabilitat de la ciutadania. Per últim considerem que, tot i que és cert que s’està generant més ocupació, la taxa d’atur desestacionalitzada continua sent més elevada que la mitjana catalana, cosa que indica que no es temps per defallir.