Una mesura a favor dels animals i de les persones

L’Ajuntament de Vila-seca ha aprovat, amb el suport unànime de tots els grups municipals, una moció presentada per Vila-seca en Comú per reduir l’impacte dels orins a la via pública.

Després de les aportacions de la resta de partits, es va consensuar que els serveis tècnics de l’Ajuntament del municipi de la Costa Daurada, elaborin una modificació de l’ordenança sobre tinença d’animals al municipi, per tal que inclogui l’obligació que els veïns aigualeixin les miccions de les seves respectives mascotes, i fer front així a l’augment dels problemes de salubritat i als efectes de deteriorament sobre el mobiliari urbà que provoquen.

Paperera rovellada per les miccions

De la mateixa manera, el conjunt de grups municipals va aprovar enviar una carta a tota la ciutadania amb la modificació de l’ordenança, per tal que els vila-secans n’estiguin ben informats i puguin fomentar conjuntament una actitud responsable i cívica.

Ens mostrem àmpliament satisfets per l’esperit de consens que s’ha manifestat per part de tots els grups al plenari. Tanmateix, han considerat la proposta resultant, una bona manera d’ajudar a millorar la salubritat al municipi i d’estalviar en el manteniment del mobiliari urbà. Els principals elements afectats eren fanals, senyals de trànsit o papereres, entre d’altres.

La proposta inicial dels comuns contemplava repartir una ampolla plegable d’aigua i vinagre als veïns que tinguin un gos censat, per tal d’incentivar així la pràctica d’aigualir els orins, i enviar una carta a tots els veïns que tinguessin un animal censat.

Afectació a un fanal

No obstant això, l’equip de govern va rebutjar la proposta de repartir ampolles per creure-la poc efectiva, i en referència a les cartes, es va aprovar l’esmena de Decidim Vila-seca que demanava enviar les cartes informatives a tota la població, tingui gos censat o no.

Notícia publicada a: