cruzrojaLa formació municipalista presenta una proposta per incentivar un acord que permeti la donació d’aliments al banc municipal. Les entitats col·laboradores rebrien el distintiu “Empresa Solidària”

Vila-seca en Comú ha presentat una proposta de moció a representants de tots els Grups Municipals per promoure un conveni amb els supermercats i grans superfícies instal·lades a Vila-seca per la recollida i aprofitament dels aliments aptes per al consum però descartats per a la venda per tal de repartir-los entre les famílies més necessitades del municipi.

El moviment de regeneració democràtica assegura que amb aquesta proposta les empreses tindrien nous estímuls per donar aliments ja que obtindrien el distintiu “Empresa Solidària”, que podrien exposar per informar als seus clients, i també es publicaria a la pàgina web de l’Ajuntament la llista d’entitats que col·laborin amb aquesta iniciativa.

Membres de la formació han expressat que, “si bé defensem polítiques en matèria social que vagin més enllà de la caritat i l’assistencialisme, creiem necessari que el consistori s’impliqui per aconseguir que el menjar en bon estat que es llença a la brossa pugui utilitzar-se per cobrir les necessitats bàsiques de les persones i col·lectius més desfavorits”.  

A més d’aquesta moció, Vila-seca en Comú presentarà en el proper Ple una proposta per impulsar un reglament que permeti realitzar casaments a tots els regidos i regidores del consistori i un altra proposta per què Vila-seca treballi en un acord bilateral amb alguna de les ciutats que acogeixen refugiats.