Prohiben-el-glifosato-en-el-Municipio-de-Epuyen-Chubut

Fa més de cinc mesos que van demanar per instància si els serveis municipals de jardineria utilitzen Glifosat i encara no han obtingut cap resposta definitiva.

El glifosat és un herbicida potencialment cancerigen. El seu ús està vetat a diversos municipis entre els que destaquen grans ciutats com Barcelona, Saragossa o Madrid.

Vila-seca en Comú ha denunciat als mitjans de comunicació que l’equip de govern municipal no informa si s’empra o no glifosat per realitzar els serveis de jardineria i similars. Segons manifesten van demanar la informació el passat mes d’octubre i cinc mesos desprès encara no han obtingut resposta.

El glifosat va ser decretat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com a probablement cancerigen per als humans i existeixen estudis científics que relacionen l’ús del glifosat amb algunes afeccions i malalties. Així mateix, cada preparat d’herbicida que conté glifosat ve acompanyat d’altres substàncies que multipliquen la seva toxicitat. Entre aquests ingredients trobem el N-nitrós que, com altres compostos nitrogenats, també és cancerigen. Així mateix, quan es degrada el glifosat s’allibera formaldehid, compost també cancerigen.

La formació assembleària assenyala que el seu objectiu és saber si s’empra l’herbicida per demanar que s’eradiqui el seu ús. Per aquest motiu, consideren que la manca d’informació al respecte és un greuge democràtic que dificulta el seu deure de controlar i fiscalitzar l’acció de govern.