poblet-300x200

Vila-seca en Comú (amb dos regidors d’un total de 21 al consistori) ha denunciat a l’equip de govern al Síndic de Greuges. La formació l’acusa de “deteriorar els drets constitucionals, arbitrarietat en l’aplicació de les normes legals, tracte indegut cap a la ciutadania i negativa per facilitar la informació que els ciutadans tenen dret”, segons ha informat en una nota de premsa.

El grup considera que l’equip de govern ha fet valdre “la seva majoria absoluta” per privar-los “d’un dret legal com és l’elaboració d’un reglament que reguli la participació dels diferents grups municipals als mitjans i espais de comunicació municipals”. La formació considera que dir que “no fa falta un reglament perquè l’Ajuntament no disposa de mitjans de comunicació locals no correspon amb la realitat, ja que, tot i que no hi ha ràdio ni televisió municipal i eliminar el butlletí municipal sí que existen d’altres mitjans que s’han de regular, com per exemple la pàgina web institucional, els perfils institucionals de les xarxes socials, les publicacions periòdiques de qualsevol departament i els taulells d’anuncis, així com també els espais de lliure informació de l’Ajuntament, centres cívics municipals, punt d’informació juvenil, de la biblioteca i la resta d’espais socials de titularitat municipal”.

Paral.lelament, també ha denunciat al Síndic que l’equip de govern hagi donat instruccions al personal funcionari municipal per retirar el butlletí del grup municipal ‘Àgora’ dels espais de lliure publicitat del consistori i centres cívics de titularitat municipal, així com altres espacis municipals. Vila-seca en Comú espera que el Síndic de Greuges sol·liciti a l’Ajuntamient de Vila-seca que compleixi amb la legalitat vigent, aprovant un Reglament de Regulació i permetent que el Grup Municipal pugui deixar el seu Butlletí Informatiu ‘Àgora’ juntament als espais de lliure informació amb els altres diaris informatius gratuïts.

Font: DIÀRI LA REPÚBLICA