Presentarem en el ple municipal del proper divendres una moció per decidir si el Vila-seca vol estudiar la possibilitat de treballar amb l’anomenada banca ètica i cooperatives de crèdit.

El ple municipal de Vila-seca decidirà el proper divendres si accepta la proposició de Vila-seca en Comú per realitzar un informe de caire tècnic amb l’objectiu d’estudiar la viabilitat de dur a terme les operacions bancàries del Consistori mitjançant banques ètiques i/o cooperatives. Segons planteja la moció, si l’informe tècnic estima viable treballar amb aquest tipus d’entitats bancàries, s’establiran preferentment operacions bancàries amb aquest tipus d’entitats en detriment d’aquelles entitats bancàries que no siguin incloses dins les banques ètiques i/o cooperatives. Així mateix la moció també demana que se sensibilitzi la ciutadania a fer ús de les banques d’aquest tipus i que se’n promogui i fomenti la creació.

Des de la nostra formació censurem que entitats com BBVA, Banc Santander, Bankinter, Caixa Bank, Banc Sabadell, Bankia i Catalunya Caixa siguin còmplices de desnonaments i mantinguin vincles financers amb empreses d’armament com EADS, Honeywell, General Dynamics, Raytheon, Textron i Instalaza. També considerem lamentable que hagi sigut la ciutadania la que hagi pagat les seves pèrdues mitjançant el rescat fet pel govern espanyol, valorat en més de 100.000 milions d’euros. Així mateix, considerem que es pot trobar una confluència total amb els objectius de les entitats de finances ètiques en àmbits com la cooperació, el medi ambient, les polítiques socials, la cultura o la promoció de l’ocupació en els àmbits de l’economia social i el tercer sector.

Moció de suport actiu i compromís de l’Ajuntament de Vila-seca amb la banca ètica

Publicat a: