Imatge del fotògraf Samuel Arana, qui va cobrir el conflicte del Iemen

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú presentarà una moció en nom d’Amnistia Internacional, Fundipau, Greenpeace i Oxfam Intermon per demanar a les institucions espanyoles que suspengui la venda d’armes a l’Aràbia Saudita

L’Ajuntament de Vila-seca haurà de decidir el proper divendres si reprova la venda d’armes de l’Estat espanyol a la coalició de l’Àrabia Saudita que intervé a la guerra del Iemen. La moció, presentada pel Grup Municipal de Vila-seca en Comú, es debatrà en el ple municipal d’aquest divendres a petició de les organitzacions Amnistia Internacional, Fundipau, Greenpeace i Oxfam Intermon. La moció ha estat enviada a tots els Grups Municipals del Consitori essent Vila-seca en Comú la única formació del municipi que ha decidit presentar-la.

Presentació de la campanya al Congreso

El text demana a les institucions espanyoles que suspengui la venda d’armes i denegui la seva transferència a l’Aràbia Saudita ja que podrien ser utilitzades en el conflicte del Iemen.  Segons dades de Nacions Unides, fins al gener de 2018, el conflicte del Iemen ha causat la mort d’almenys 6.000 civils, més de 50.000 ferits i tres milions de persones desplaçades.

Des del Grup Municipal de Vila-seca en Comú han manifestat la seva satisfacció per fer possible que la veu d’entitats defensores dels Drets Humans com Amnistia Internacional, Fundipau, Greenpeace o Oxfam Intermón, arribi al consistori de Vila-seca.