Trobareu l’ordre del dia del ple i la documentació associada a cada punt d’aquest EN AQUEST ENLLAÇ

A continuacó, la justificació de les nostres votacions:

4.1 APROVACIÓ RENOVACIÓ DEL PADRÓ MUNICIPAL

Sentit del vot: A favor

El següent punt més administratiu que no pas de gestió i per tant votarem a favor sense fer cap tipus d’argumentació

5.1.1 MOCIÓ PER RECLAMAR EL PAGAMENT DEL DEUTE QUE MANTÉ LA GENERALITAT AMB L’AJUNTAMENT DE VILA-SECA (C's)

Sentit del vot: A favor

Des de Vila-seca en Comú som favorables a la següent proposta. Si la Generalitat té un deute amb els municipis, cal reclamar-lo

5.1.2 MOCIÓN PARA LA CREACIÓN DE AYUDAS A PERSONAS CELÍACAS (C's)

Sentit del vot: A favor

La nostra formació troba encertat que des de l’Ajuntament s’estableixi alguna ajuda per a les famílies amb membres celíacs. Així mateix, volem aprofitar l’ocasió per demanar que es traslladi el tema també a nivell supramunicipal per estudiar fer alguna iniciativa al respecte

5.3.1 MOCIÓ EN RELACIÓN AL ACUERDO ENTRE LOS JEFES DE ESTADO Y LA UE CON TURQUÍA (PSC)

Sentit del vot: A favor

La nostra formació votarà a favor d’aquesta moció i celebrem que els Partit Socialista a nivell estatal s’hagi desmarcat de la posició del partit socialista europeu que va votar a favor de l’acord en conjunt amb el grup popular i la ultra-dreta de Marine Lepen.

5.3.2 MOCIÓ SOBRE CONFERÈNCIA CANVI CLIMÀTIC A CATALUNYA 2015 (PSC)

Sentit del vot: A favor

La següent proposta, si bé estem d’acord i la votarem a favor, hem de manifestar que rebela un comportament certament hipòcrita si tenim en compte que durant el Govern de Rodríguez Zapatero Espanya va ser un dels països signants que més va incomplir el protocol.

En percentatge, l’evolució d’Espanya el 2008 respecte al 1990 mostra un 42,3% d’augment d’emissions, només superada pel 96% de Turquia i el 42,9% Islàndia. Estats Units, per exemple, tot i no signar el protocol, va tenir un 13,3% d’augment. En el mateix període, la mitjana de la Unió Europea va ser d’un -11,3%.Fins i tot Itàlia, molt equiparable a aquesta qüestió amb Espanya, les seves emissions només van augmentar un 4,7%. En països més industrialitzats, ens trobem amb el -22,2% d’Alemanya, el -18,5% de Regne Unit o el -6,1% de França.

Per tant, si bé la proposta del PSC no està malament, sense acritud instem al Grup Municipal Socialista a que traslladi al seu partit que els protocols, a més de signar-los, cal complir-los.

5.4.1 MOCIÓ DECIDIM IMPUGNACIÓ SOSTRES MÀXIMS ANUALS DELS CÀRRECS ELECTES (Decidim)

Sentit del vot: A favor

La moció que presenta Decidim demostra que legalment no tenen raó de ser els topalls i que a Vila-seca no hi ha Regidors de primera i de segona. De fet, tenim el convenciment que la feina que fem els Regidors de l’oposicio supera la de molts regidors amb càrregues de govern. Des de Vila-seca en Comú vam votar en el seu dia en contra de la quantia de les indemnitzacións i trobem inmoral  que gent, sense dedicació exclusiva ni parcial, hagi gent que s’embutxaqui gairebé 2000 euros mensuals.  

5.4.2 MOCIÓ DECIDIM CAMPANYA NO PUC ESPERAR (Decidim)

Sentit del vot: A favor

Des de Vila-seca en Comú trobem positiva la següent iniciativa ja que creiem que pot ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones amb aquestes afeccions.