Resum de la reunió amb Pere Segura, Regidor de CiU i President del Patronat de Música, per rebre explicacions de la suspensió de la Fira de Música al Carrer.   

Segons la reunió mantinguda, la noticia de la supressió de la FiM es va filtrar en premsa perquè l’empresa contractant que ho organitza insistia en saber una resposta de si es faria o no. Davant la insistencia, van dir a la empresa que no es faria. Llavors, un dels seus proveïdors (enderrock) va fer una nota de premsa que va volar pels mitjans de comunicació.

Com a antecedents, ens indiquen que la FiM  fou creada en un context d’expansió econòmica. Van apostar per la FiM per posar Vila-seca en el mapa. Amb la crisi, tot i la caiguda d’ingressos, van decidir seguir apostant tot ajustant els pressupostos ja que pensaven que la crisi era temporal. Malauradament, han vist que la crisis és més llarga i sostinguda i han decidit que no es viable en la situació econòmica actual.

Ens comenten que en el seu període més àlgid va arribar a suposar una despesa directa de 300.000 euros. Davant el nostre pensament de que era una despesa excesiva, ells es van defensar argumentant que en context d’expansió i amb la voluntat de ser una fira reconeguda a nivell català és una xifra raonable si es compara amb la despesa que fa Vic a Música Viva (600.000€) o la del teatre a Tàrrega (1.000.000€).

Així mateix, ens van assenyalar que, si altres administracions participessin, encara seria viable però, vist que la Generalitat no aporta i només aposta per les Fires més consolidades, van considerar que sense recolzaments importants fer una Fira que sigui referent a Catalunya no és viable ja que això requereix una despesa que ara no és sostenible. Considera que l’any passat es van gastar 80.000 i va ser un fracàs.

Alternativa a la FiM

El punt de vista actual de l’equip de govern és que no cal fer tantes festes i les que es fan fer-les bé. Per això volen millorar les Festes Majors. Han gastat 30.000 més que l’any passat en les d’hivern i han portat música en viu i  moltes activitats infantils. Davant la nostra insistència en realitzar una fira o festival de carácter local enlloc de la FiM de cara a l’any vinent, ens manifesten que estudiaran si es pot fer alguna cosa en petit format i potenciar Vila-seca a Tope. Tot i així, queda clar que el seu principal interès és no fer la FiM i potenciar les festes Majors.