Part del camí tallat per la mitjana

De cara el ple del 24 de febrer presentarem una moció per reobrir el camí que va des del nostre municipi a la Canonja i que actualment està tallat a l’alçada de l’anomenada carretera de Bellissens (T-315), al terme municipal de Reus.

Aquest camí, el qual ha estat usat durant dècades com a vial d’unió entre la Canonja i Vila-seca per pagesos, ramaders, passejants, excursionistes i ciclistes, des de fa alguns anys es troba tallat per una mitjana de formigó que separa els dos sentits de circulació de la carretera esmentada.

Cal tenir en compte que l’esmentat camí forma part del reconegut GR 92 que creua el litoral català de nord a sud, per tant, es tracta d’un camí públic usat anualment per nombrosos esportistes que fan la ruta. La mitjana de formigó que creua el camí suposa un impediment per la circulació pel camí i, a més a més, fa que les persones que vulguin creuar exposin la seva vida havent de creuar la carretera.

La lluita per recuperar el camí de la Vila-seca a la Canonja és llarga. L’entitat la Canonja 3 Poble, Paisatge i Sostenibilitat fa anys que ho reclama i fins i tot ha aconseguit el posicionament favorable del Síndic de Greuges i de l’Ajuntament de la Canonja. Igualment, fa unes setmanes que va aprovar-se per unanimitat una moció en la mateixa direcció a la Canonja a inicitaiva de la CUP.

Ara fem nostra les seves reivindicacions i presentem conjuntament amb altres forces polítiques una moció per demanar a la Generalitat que possi les mesures necessàries per reobrir el camí amb les màximes garanties i condicions de seguretat.

Moció Camí de Vila-seca a la Canonja