Imatge de la Festa Major d’Estiu de Vila-seca

Vila-seca en Comú presenta una moció que recull les peticions del manual de bones pràctiques de sindicats i associacions de músics en la contractació d’artistes

El grup municipal de Vila-seca en Comú defensarà en el ple municipal del proper divendres una proposició perquè l’Ajuntament, en els espectacles que promogui, assumeixi com a propi el manual de bones pràctiques de contractació en el sector musical, redactat pel Sindicat de Músics Activistes de Catalunya (SMAC!), l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya i el Sindicat de la Música (COS).

 

Elisabet i Mario, membres de Vila-seca en Comú

El manual de bones pràctiques del sector musical aplega reivindicacions de fons sobre salaris i condicions dignes, dret a la Seguretat Social, a les pensions i a convenis col·lectius, i es marca objectius prioritaris com ara que sigui qui contracti qui assumeixi la responsabilitat de gestionar els tràmits de l’alta i la baixa a la Seguretat Social. És a dir, que quedi ben definida una relació entre contractant i contractat. En aquest sentit, els Comuns consideren que «entre els deures de l’administració pública hi ha el de donar exemple pel que fa a la fiscalitat, la facturació i el respecte als drets del treballadors».

En la moció que els comuns presentaran divendres hi han quatre punts bàsics:

  • Fer valer la relació contractual entre els/les artistes i qui contracti els seus serveis descrita en el manual de bones pràctiques de contractació en el sector musical pel que fa als espectacles que promogui l’ajuntament.
  • Vetllar perquè es compleixin les condicions descrites en el manual de bones pràctiques de contractació en el sector musical en els espectacles públics del poble, incentivant l’aplicació del manual per part de promotors privats i associacions cultural, si cal subvencionant projectes que ho requereixin.
  • Incentivar la contractació de propostes musicals amb representació femenina.
  • Vetllar per la dignificació de la professió dels i les professionals del sector musical.

Notícia publicada al Diari Digital Infocamp