Imatge de la piscina coberta de Vila-seca

Hem registrat una moció al registre municipal per tal que les escoles puguin oferir aquest servei a pares i alumnes, com ja succeeix en altres municipis de la comarca. Amb aquesta iniciativa pretenem proposar la creació d’un servei perquè les escoles del municipi puguin tenir la possibilitat de realitzar natació, de forma gratuïta i dins dels horaris escolars previstos pel curs vinent.L’objectiu d’aquesta iniciativa és aproximar l’activitat física a tots els sectors de la població mitjançant el foment de la natació a infants atès que considerem que ajudaria a difondre l’esport a la infància i a generar uns hàbits que són altament profitosos, com el creixement de l’autonomia dels més menuts i la millora de l’autoestima.  Així mateix, entenem que amb aquesta proposta es contribueix a la conciliació familiar i permet a les famílies disposar de més temps per estar amb els seus fills.

Abans de realitzar la proposta hem estudiat propostes similars a la presentada que ja s’han aplicat en municipis veïns de la comarca del Tarragonès. Concretament hem escollit el programa ‘Juguem a nedar’, que ha implantat la ciutat de Tarragona a les seves escoles. Hi participen més de 400 alumnes de 12 centres educatius de la capital, incentivant als infants de la ciutat a practicar la natació.

La iniciativa tarragonina, ofereix cursos gratuïts de natació, en horari lectiu, als alumnes de P5 dels centres educatius de la ciutat. El programa s’estructura en cursos de 30 setmanes, d’octubre a maig, de 50 minuts de durada. Inclou el monitor titulat de natació, l’assegurança esportiva del participant, una fitxa d’avaluació i el material esportiu auxiliar. El cost de l’activitat, que és gratuïta per a tots els nens i nenes participants, és assumit per l’Ajuntament de Tarragona.

Publicat a: