Viver d’empreses en format coworking a Adelaide, Austràlia

Presentem una proposta per impulsar un Viver d’Empreses que permeti el treball col·laboratiu. L’objectiu d’aquest projecte és donar suport a la iniciativa emprenedora i permetre la diversificació econòmica del municipi. Aquesta iniciativa formava part del nostre programa electoral.

Un viver d’empreses municipal de tituralitat municipal és un equipament promogut pels ajuntaments amb l’objectiu de dinamitzar el teixit econòmic local i afavorir el desenvolupament d’activitats empresarials i la creació d’ocupació estable i de qualitat.

La seva tasca està especialment orientada a aquelles persones que desitgen crear una nova empresa atès que els permet instal·lar-se de forma temporal en un equipament públic municipal, amb serveis i infraestructures adequades i on reben suport per dur a terme la seva activitat empresarial en els seus primers anys. A grans trets, disposen de despatxos i altres espais d’us compartit com són una recepció,  aules de formació, sales de reunió, entre d’altres.

Per la seva banda, amb el format ‘coworking’ pretenem fomentar relacions estables entre professionals i empreses de diferents sectors que poden acabar amb l’establiment de relacions de client i proveïdor o bé impulsar projectes de forma conjunta a través d’aliances. El treball en xarxa és una línia de treball que impulsa els centres coworking, motiu pel qual s’ha de posar èmfasi en fer activitats i crear dinàmiques que fomentin el sentiment de comunitat.

Des de l’agrupació local considerem que, per aconseguir que un projecte d’aquest tipus sigui un èxit, és imprescindible comptar amb el suport d’organitzacions que siguin capaços de brindar valor afegit com la Universitat Rovira i Virgili, cambres de comerç i associacions empresarials.

Moció per crear un viver d’empreses en format cowworking

Notícia publicada al Diari Digital La Ciutat de Vila-seca