Skatepark de Vila-seca. Foto de Alba Mariné extreta del Diari de Tarragona

Hem arribat a un acord amb els usuaris de l’skatepark del municipi per presentar una moció per traslladar i ampliar l’skatepark municipal ubicat al polígon industrial Alba. Concretament, demanen canviar la ubicació de l’skatepark a una més propera al nucli residencial, com, per exemple, a la futura ciutat esportiva. També proposem que el futur skatepark es realitzi amb la participació i els consells dels usuaris, tot afegint nous mòduls i que sigui òptim per a totes les disciplines: skaters, rollers, bmx i scooters.

Si bé bona part de les reivindicacions del col·lectiu d’usuaris s’estan començant a complir. No obstant això, tant els usuaris com la nostra formació considerem imprescindible que a mitjà termini, es contempli un canvi d’ubicació, que es posin nous mòduls i que s’ampliï el parc fins als mil metres quadrats promesos al principi, indispensables per poder fer les exhibicions i competicions amb un mínim de qualitat.

Així mateix, considerem que qualsevol persona amb una mica d’idea d’urbanisme, hauria de comprendre que, per una qüestió d’equilibri i ordenació territorial, un equipament urbà d’aquest tipus no s’ha d’ubicar als afores de la zona industrial sinó en sòl residencial.

Més enllà de la morfologia urbana, també consideren imprescindible el canvi de ubicació per seguretat, perquè ho demanen els usuaris, perquè ho volen els seus familiars, perquè un noi es va trencar una cama i l’ambulància no sabia trobar la ubicació, perquè sabem que hi ha usuaris que temeràriament creuen les vies per arribar abans, perquè està en una zona perillosa per poc transitada i perquè aquest tipus d’espai genera el mateix soroll i molèsties que qualsevol altre equipament esportiu i no cal ubicar-lo a les acaballes del polígon industrial.

La moció serà presentada el proper divendres a la Casa Consistorial de l’Ajuntament de Vila-seca i es preveu l’assistència massiva dels usuaris de l’skatepark per donar suport a la proposta de la formació assembleària.

Moció per millorar i reubicar l’skatepark de Via-seca

Comunicat de premsa publicat a: