Un dels carrers afectats

En el proper ple municipal, previst pel divendres 31 d’agost, presentarem una proposta per reduir l’impacte de les miccions dels animals de companyia a la via pública. Concretament proposem repartir a les persones que tenen censat el seu gos al municipi una ampolla plegable d’aigua i vinagre per netejar l’orina dels seus gossos i modificar l’ordenança sobre tinença d’animals en el terme municipal de Vila-seca per establir l’obligació de que els veïns aigualeixin les miccions de les seves mascotes.

Si la moció prospera l’Ajuntament de Vila-seca enviarà una carta al veïnat que tingui censat un gos per incentivar una actitud responsable i cívica quan passegen a les seves mascotes pel carrer en què se’ls informarà que es posarà a la seva disposició una ampolla plegable d’aigua i vinagre per netejar l’orina dels seus gossos. A la missiva també s’anunciarà la incorporació a l’Ordenança sobre tinença d’animals en el terme municipal de Vila-seca de l’obligació que els veïns aigualeixin les miccions de les seves mascotes.

Una façana afectada

Cada dia són més nombroses les queixes dels veïns i veïnes de Vila-seca en motiu de les miccions d’animals de companyia en espais públics i considerem que les autoritats locals no podem romandre impassibles. De fet, a més de la pudor i la sensació d’insalubritat, l’orina animal provoca un seguit de desperfectes tant en el mobiliari urbà com a les façanes dels edificis. Tant és així que existeixen estudis que demostren que els orins reiterats poden acabar amb la vida d’un arbre en cinc anys i reduir a un terç la vida útil d’elements urbans com els fanals, senyals de trànsit, arbres o papereres generant un sobrecost de manteniment a l’erari públic.

 

Publicat a: