Imatge del darrer ple municipal

Ha tombat una moció de Vila-seca en Comú i la PAH per complir amb la llei 4/2016  de Mesures de Protecció del Dret a l’Habitatge de les Persones que es troben en Risc d’Exclusió Residencial.

L’equip de Poblet vota en contra de complir amb una llei aprovada per unanimitat al Parlament i que compta amb el suport de les plataformes i de tots els partits.

Convergència i Unió, grup municipal amb majoria absoluta a Vila-seca, ha trencat amb  la unitat d’acció en matèria d’habitatge al posicionar-se en contra de la llei 4/2016,aprovada per unanimitat pel Parlament de Catalunya, de Mesures de Protecció del Dret a l’Habitatge de les Persones que es troben en Risc d’Exclusió Residencial.

La proposta, que pretenia iniciar els tràmits pertinents per aconseguir la cessió temporal obligatòria d’habitatges, tal i com ja s’està fent a diversos municipis de tota Catalunya, va comptar amb el suport de tots els partits polítics excepte CiU, que va emprar la seva majoria absoluta per tombar la moció.

Des del Grup Municipal de Vila-seca en Comú assenyalen que “cada setmana arriben persones amb risc d’exclusió residencial a la nostra seu que ens diuen que des de l’administració local no poden fer gaire per que no disposen d’habitatges buits disponibles”  Amb l’aplicació d’aquesta llei consideren que “amb 100.000 euros es podria dotar al municipi d’un parc d’habitatges capaç d’eradicar el problema d’habitatge a Vila-seca”

Cal recordar que Vila-seca és un municipi definit com a àrea de demanda residencial forta i acreditada com a conseqüència de ser un dels municipis amb més problemes en matèria d’habitatge de tota Catalunya.  Per aquest motiu, el cost d’aquestes cessions seria assumit en un 50% per la Generalitat de Catalunya.