Publicat al diari “Més Tarragona” (Veure Foto)

Mario

Mario Téllez

“La Llei 12/2007, d’11 d’octubre, de serveis socials”  és la llei que regula i ordena el sistema de serveis socials. La seva finalitat és garantir el seu accés universal per fer efectiva la justícia social i promoure el benestar del conjunt de la població.
Entre altres principis, aquesta llei esmenta el criteri de desconcentració exigint als municipis de més de 20.000 habitants l’assumpció de les competències per poder donar un servei més efectiu, proper i adequat a la realitat social de cada municipi.
En el nostre municipi, els companys del Grup Municipal Decidim Vila-seca, van presentar una proposta per municipalitzar aquests serveis, tal com exigeix la legislació vigent. La proposta no va ser aprovada, malgrat que va comptar amb el suport de tots els grups municipals excepte el de Convergència i Unió, que, amb la seva majoria absoluta de Regidors, no de vots, va tombar una proposta que, d’aprovar-se, hagués permès la millora d’aquests serveis.
Si bé és cert que és més còmode per els qui governen que els segueixin gestionant des del Consell Comarcal, és el nostre deure, com a representants del poble, treballar per aconseguir els millors serveis socials possibles i això només s’aconseguirà si assumim una competència que per llei ens pertany.
Des de Vila-seca en Comú tenim clar que la nostra prioritat és la justícia social i el benestar de les persones. Per això, recorrerem a tots els estaments que siguin necessaris per aconseguir que es compleixi la legalitat vigent i així poder crear polítiques més efectives encaminades cap a l’objectiu que els veïns i veïnes del municipi tinguem una vida més digna i pròspera.

Mario Téllez, regidor de Vila-seca En Comú.