Esta imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es plàstic-pineda.jpg
Esferes de plàstic

L’Agència Catalana de l’Aigua creu ha estat fruit de l’abocament d’un vaixell. Els Comuns exigeixen que, en aquest cas, s’informi a l’organisme competent en navegació marítima atès que consideren que aquest desastre mediambiental no pot quedar impune.

L’Agència Catalana de l’Aigua, en resposta a la consulta de Vila-seca en Comú relativa a la aparició de milions de esferes de plàstic a la Platja de la Pineda ha informat que, en data 29/01/2019, es va dur a terme una inspecció sobre el terreny en el lloc dels fets. L’inspector de la Generalitat ha confirmat la presència d’una gran quantitat d’esferes, aparentment de polietilè (granza), distribuïdes per tota la platja de la Pineda. Ocupen més o menys tota la superfície vertical de la platja, des de la zona de trencants fins a les dunes.

Segons l’Agència Catalana de l’Aigua, el fet que no hagi plogut en els darrers dies, conjuntament amb la distribució horitzontal i vertical del plàstic, fa presumir que l’origen podria haver estat un abocament des d’algun vaixell, en el mar. En aquest estan valorant si és adient informar a l’organisme competent en navegació marítima, per a que pugui dur a terme les actuacions oportunes.

Des de Vila-seca en Comú agraeixen la implicació de l’Agència. No obstant, exigeixen que s’informi a l’organisme competent en navegació marítima per iniciar les investigacions pertinents atès que consideren que aquest desastre mediambiental no pot quedar impune.

Notícia publicada a: