Gots d’un sol ús

Vila-seca en Comú planteja l’ús d’envasos reutilitzables i major paritat de gènere en les actuacions artístiques com les principals accions de millora de cara a futures edicions 

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú es mostra crític amb la utilització de gots d’un sol ús durant la festa major d’estiu. Així ho ha manifestat el portaveu dels comuns, Mario Téllez, en el torn obert de paraules de la darrera sessió plenària celebrada el passat divendres al saló de plens de l’Ajuntament de Vila-seca. 

Des de l’agrupació recorden que el Parlament Europeu va aprovar la prohibició dels plàstics d’un sol ús a partir del 2022. La nova normativa europea afectarà els gots de poliestirè emprats durant la festa. Igualment, la formació assenyala que l’Ajuntament va aprovar per unanimitat una moció el passat mes de setembre presentada pels propis comuns amb l’objectiu de declarar el municipi ciutat lliure de plàstics d’un sol ús.  

Altra dels aspectes millorables  pels comuns de cara a futures edicions és la manca de paritat de gènere en les actuacions artístiques i musicals. No obstant, la formació ecofeminista també assenyala aspectes positius en l’evolució de la festa major d’estiu entre les quals destaquen actuacions dirigides casa cop a un públic més divers i l’augment d’escenaris i places on desenvolupar la festa.