Ens volem vives

Des de Vila-seca en Comú ens sumem a la vaga general feminista convocada per la Comissió 8M pel proper 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Una proposta que van llençar les feministes argentines l’any passat al crit de “Ni una menys, vives ens volem” i que s’ha convertit en una mobilització global.

La vaga no només és laboral. Pretén assenyalar com l’ordre neoliberal se sosté de les cures i una multitud de violències invisibilitzades. Per això és també de consum, d’estudis i de treball domèstic i cures, per demostrar, com diu la Comissió, que sense nosaltres no es produeix, i sense nosaltres no es reprodueix..

Per a nosaltres, es tracta d’una vaga per acabar amb els privilegis d’una societat “patriarcal i capitalista, racista i heteronormativa. Una vaga, també, per les germanes assassinades que no hi són, per les seves filles i fills, amigues i amics, familiars que segueixen patint la injustícia i l’absència.

Amb la vaga, denunciem els diferents tipus de violència a què es veuen sotmeses les dones, des de la violència sexual, a la física, la institucional, l’econòmica i la laboral, com la bretxa salarial… violències que afecten les dones de diferent manera en funció del seu estatus migratori, edat, raça, si són trans, hetero o lesbianes, la situació laboral o en funció de si són mares o no. Així mateix, exposarem les principals exigències per una transformació cultural, social i econòmica, que posi al centre el dret a decidir sobre els nostres cossos i les nostres vides, que reafirmi la nostra força política i que protegeixi el planeta.

Vila-seca en Comú també donarà suport a totes les mobilitzacions i accions que puguin donar cobertura i visibilitat a la vaga feminista mundial.

Més informació sobre la convocatòria de vaga aquí