Els sindicats de l’ensenyament públic amb representació a la Mesa sectorial (USTEC, CCOO i UGT) han convocat una vaga per al dia 9 de febrer arreu de Catalunya amb un conjunt de reivindicacions acumulades pel professorat i contra «l’immobilisme» respecte a aquestes demandes per part del Departament d’Ensenyament i del govern de la Generalitat. Des de Vila-seca en Comú hem decidit fer costat a totes les seves reclamacions i ens hem adherit al conjunt de mobilitzacions que culminaran en la vaga del proper 9 de febrer. L’educació és un eina fonamental per construir una societat més justa i hem de vetllar per respectar els drets dels alumnes i dels ensenyants. Així doncs, des del nostre grup animem a tots els veïns i veïnes a participar en les mobilitzacions i especialment a la jornada de vaga per tal d’aconseguir les següents demandes

  1. El retorn a l’horari lectiu: 18h a secundària i 23h a primària.
  2. Substitucions de tot el personal des del primer dia i des de l’1 de setembre.
  3. Reducció de 2 hores lectives als majors de 55 i cobrament del juliol del personal substitut.
  4. Retirada l’extensió del pla pilot dels nomenaments i de la definició de perfils de llocs de treball específics.
  5. Cap tancament d’aules a l’ensenyament públic i reducció de ràtios.
  6. Oferta pública suficient que garanteixi l’estabilitat del personal interí per reduir l’actual inacceptable taxa d’interinitat.

Un bon model educatiu és un element cabdal per aconseguir una societat més pròspera, igualitària i justa. Si som forts als carrers, tindrem suficient poder a les institucions per capgirar les retallades!!