Darrera trobada de municipis cooperatius

Des del Grup Municipal Vila-seca en Comú, conscients de l’importància de la promoció del cooperativisme i les cooperatives, defensarem, al ple municipal del proper divendres, la adhesió al programa Municipi Cooperatiu. La iniciativa està impulsada per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, organització empresarial que agrupa i representa les empreses cooperatives de treball a Catalunya.

El programa té com a objectiu general promoure el cooperativisme de treball a partir d´accions concretes per la difusió del model cooperatiu, la creació de noves cooperatives i l´enfortiment del teixit cooperatiu. Les seves accions estan coordinades per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i les administracions locals.

Elisabet i Mario, representants de Vila-seca en Comú

Durant els últims anys a Catalunya s´ha registrat un augment de l’interès per la creació de cooperatives, empreses basades en principis que promouen la participació de les persones, fomenten l´ocupació estable i l´arrelament al territori. A més, manifesten que “un dels objectius prioritaris del seu programa electoral és impulsar l’economia social i cooperativa per avançar cap a una economia al servei de les persones”.

Segons la formació encapçalada per Elisabet Sánchez i Mario Téllez, amb aquesta adhesió, no només pretenen potenciar el cooperativisme, sinó també “la transformació social que representen els seus valors dins l´economia”.