Imatge de la planta superior del centre comercial

Sota el lema ‘Sense justícia no hi haurà pau’ el documental ‘Pactes de silenci’ s’emeterà aquest dijous a les 19 hores a Vila-seca en el Centre Cívic del Colomí. El documental, realitzat per Toni Navarro, director del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona, denuncia la situació de l’empresa adjudicatària del Centre Comercial Port Halley que va estafar 34 milions d’euros en serveis a la gent gran i va deixar 750 avis sense assistència, BB Serveis. El 2016 cinc membres de la corporació van ser detinguts per la Guàrdia Civil, i des d’aleshores el cas es troba sota secret de sumari. L’operació policial es denomina ‘Operación Halley’ en relació al Centre Comercial Port Halley de Vila-seca.

Els detinguts creaven empreses franquiciades per tot Espanya i es presentaven a concursos públics per aconseguir l’adjudicació dels serveis a persones grans a diferents ajuntaments i comunitats autònomes. Una vegada havien aconseguit els contractes, es desentenien de les seves obligacions i deixaven de pagar els impostos i les nòmines dels treballadors i creaven ERES falsos. En total van guanyar uns 90 concursos públics arreu de l’Estat. Entre ells l’adjudicació del Centre Comercial de Vila-seca Olzina Centre. De fet van ser els únics que van presentar oferta. Actualment, l’empresa es troba en concurs d’acreedors deixant el centre comercial en unes condicions molt deficients.

Des de Vila-seca en Comú considerem que emetre aquest documental és una molt bona oportunitat per informar a la ciutadania sobre el projecte fallit del centre comercial. A més, presentarem novetats respecte la situació actual i han comunicat que vindran petits comerciants que es consideren estafats per l’empresa Port Halley. Per últim, volem comunicar el nostre agraïment a la Plataforma d’Afectats BBServeis per la bona predisposició que han mantingut en tot moment.

Publicat al diari La Ciutat de Vila-seca