Imatge de la ciutadania al C.Cívic de La Formiga

Des del Grup Municipal de Vila-seca en Comú volem manifestar la nostra repulsa envers l’ús de la violència emprada ahir pels cossos de seguretat estatals arribant a utilitzar, fins i tot, armes prohibides i deixant gairebé un miler de ferits alguns d’ells en estat molt greu. Així mateix, lamentem la violència emprada ahir per la Guàrdia Civil al Centre Cívic de la Formiga fent destrosses innecessàries com ara trencar portes que estaven obertes.

Considerem que el criteri de proporcionalitat i oportunitat no s’ha complert i s’han vulnerat drets fonamentals de manera flagrant pertorbant, de manera molt considerable, els principis més bàsics d’un estat de dret democràtic. Així mateix, volem denunciar la irresponsabilitat del govern de l’estat per utilitzar la força contra el seu propi poble.

Vila-seca en Comú és un moviment plural i transversal composat per persones que representen una gran varietat de posicionaments respecte a l’actual conflicte territorial agrupats per la defensa del dret a decidir del poble de Catalunya com a subjecte sobirà. Considerem que aquesta diversitat és part de la nostra riquesa i correspon amb la diversitat dels demòcrates que componen el nostre municipi.

Vila-seca es construeix amb els del sí i amb els del no. Per aquest motiu, volem fer un clam a tota la societat vila-secana per rebutjar la violència i recuperar el diàleg, la serenitat i la concòrdia per conviure de forma harmònica i per garantir que els diferents posicionaments polítics lícits es resolguin dins de l’esfera de la política i de manera democràtica.

Davant l’abús de poder, davant la vulneració de drets fonamentals i davant la crisi de qualitat democràtica que estem vivint, ens posicionem amb rotunditat i fermesa en la defensa de la integritat de les persones i en la defensa de principis fonamentals com són la llibertat d’expressió, el dret a reunió i el dret a decidir de Catalunya com a subjecte sobirà.

Finalment, volem cloure el següent comunicat lloant el comportament cívic, pacífic i alegre de la major part de persones que ahir van voler participar del referèndum i desitjant una ràpida recuperació a totes les persones ferides