rip

Ahir ens vam aixecar sabedors d’un nou assassinat d’un home a una dona. Malauradament, de nou, ha estat a Vila-seca. Un cop més tornem a comprovar que, tot i que la violència de gènere és rebutjada des de tots els àmbits, és encara una xacra endèmica que ens segueix colpejant. Tota la nostra solidaritat amb els familiars i la nostra repulsa contra aquesta atrocitat.

Davant la trista situació en què ens trobem, a més de rebutjar amb fermesa l’atrocitat amb la qual ens hem aixecat, creiem més necessari que mai recordar que el feminicidi és la última expressió de la violència de gènere però no acaba aquí. La violència de gènere es manifesta en molts altres àmbits de la vida quotidiana. És la punta de l’iceberg d’un sistema patriarcal de desigualtats.

Lluitar contra la Violència de Gènere requereix mesures específiques i especials que proporcionin a les dones elements de prevenció i protecció reals, i, a la societat, consciència i cultura política per rebutjar tot tipus de violència, i particularment, la violència sexista. La lluita contra la violència de gènere és, en definitiva, la lluita per la igualtat entre dones i homes.