L’Autoconsum és una alternativa real

Els particulars i les comunitats de propietaris es poden beneficiar de la mesura, que comptarà amb un pressupost de 360.000 euros

 
El departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), ha obert  la segona línia d’ajuts per a la instal·lació de bateries que permetin convertir els sostres i terrats dels habitatges en la seva principal font d’energia. La línia, dotada amb 360.000 euros, es dirigeix a les famílies i a les comunitats de propietaris perquè puguin instal·lar bateries que emmagatzemin l’energia elèctrica generada per les plaques solars fotovoltaiques que hi estiguin associades. El termini per fer la sol·licitud finalitza el 15 de gener de 2019.  
aaa
La mesura forma part de les polítiques de la Generalitat per afavorir la transició energètica cap a un nou model més net, sostenible i democràtic, en el qual l’autoconsum fotovoltaic té un paper destacat. Amb l’objectiu d’incentivar aquesta modalitat i de garantir el dret dels ciutadans  a produir, emmagatzemar i compartir la seva energia, l’ICAEN atorgarà ajuts de fins al 60% del cost de la bateria i equips associats, amb un màxim de 5.000 euros per instal·lació. Les sol·licituds es podran presentar a partir de demà, i es podran tramitar telemàticament.
aaa
L’anterior edició d’aquesta línia va contribuir a la instal·lació de 74 bateries de suport a equips d’autoconsum fotovoltaic, amb una capacitat d’emmagatzematge conjunta de 540 kWh. Les sol·licituds rebudes van ascendir a gairebé a 200 sol·licituds, amb una capacitat d’emmagatzematge de 1.290 kWh.
aaa
Aposta per l’autoconsum
 
Des de Vila-seca en Comú donem suport i fem difusió de la següent mesura adoptada per la Generalitat de Catalunya atés que considerem l’autoconsum fotovoltaic com un dels eixos de la transició energètica del país. La instal·lació de bateries maximitza l’aprofitament de l’electricitat que es pot generar als habitatges a partir de l’energia solar fotovoltaica, ja que permet emmagatzemar-la i utilitzar-la en qualsevol altre moment, encara que no hi hagi Sol. Emmagatzemar l’electricitat d’origen renovable és un pas previ i necessari per a la creació de comunitats solars que intercanviïn l’energia entre diferents ciutadans o indústries
aaa
Més informació