Casa nostra, casa vostra és una campanya que neix d’un gran grup de persones independents que treballen en el món de la comunicació i que, el passat 9 de maig, curiosament el dia d’Europa, van coincidir als camps de refugiats de la frontera de Grècia amb Macedònia fent-hi projectes professionals o de voluntariat.

A la tornada, van veure clar que havíen de denunciar el que havíen vist i que havíen de fer alguna cosa per canviar la situació de les persones refugiades i migrants. A poc a poc, vam anar sumant complicitats de moltes persones que volien donar resposta a l’anomenada «crisi migratòria» que viu la Mediterrània.

Quan van notar que el projecte estava creixent, es van adonar de seguida que l’havíen de compartir i que l’havíen d’obrir a la participació de la societat civil i les entitats.

Ara, Casa nostra, casa vostra ja no és ningú en concret i és tothom alhora. Som un grup de persones independents i un conjunt d’entitats del país. Som cultura i som societat civil. Som arquitectes, periodistes, obrers, advocats, autònoms, persones a l’atur, intel·lectuals i estudiants que comparteixen una profunda preocupació per la situació que viuen milers de persones migrants i desplaçades per força, dins i fora de la Unió Europea.

Volen acollir persones que fugen de les guerres, de la fam, de la persecució política, per motius d’orientació sexual o per les seves creences. Però també volen acollir aquelles persones que ja són aquí i segueixen tenint dificultats per desenvolupar una vida digna. A totes aquestes persones els volem dir: casa nostra és casa vostra.

Per aquests motius, de cara el ple del proper divendres 24 de febrer presentem una proposta de moció per aconseguir que l’ajuntament de Vila-seca s’adhereixi al manifest i doni suport a la campanya Casa Nostra, Casa Vostra.

Moció de suport a la campanya Casa Nostra, Casa Vostra